Onderzoeksprotocollen

Pallas ontwerpt onderzoek binnen volksgezondheid en zorg voor onder meer het uitvoeren van databasestudies, het evalueren van interventies of zorgprocessen en het houden van gezondheidsenquêtes. In een onderzoeksprotocol beschrijven we de achtergrond, doelstelling, vraagstellingen en onderzoeksmethode(n). 

Het protocol kan verschillende methoden bevatten, waaronder kwantitatief onderzoek via een survey, online-onderzoek of database-analyse, kwalitatief onderzoek en systematisch literatuuronderzoek, of een combinatie van deze onderzoekvormen. We maken een keuze voor de methode(n) afhankelijk van onder meer het doel van het onderzoek en de vraagstellingen. In overleg kan Pallas ook (een deel van) het onderzoek voor u uitvoeren.

U kunt Pallas ook inschakelen voor het beoordelen van onderzoek, zoals in subsidieaanvragen, onderzoeksprotocollen en bij wetenschappelijke integriteitskwesties. Voor onderzoekfinanciers brengen we bijvoorbeeld advies uit over de opzet van het evaluatieonderzoek in de aanvragen, zodat de subsidieverstrekker mede op basis daarvan tot besluitvorming kan komen.

Bekijk onze ervaring met onderzoeksprotocollen ››

Deel dit artikel

Meer weten over...

Onderzoek of advies?

We denken graag met u mee.

Neem contact met ons op over de mogelijkheden:
010-4474449 of info@pallashrc.com

neem contact op ››

Onze ervaring

Onderzoeksprotocol postmarketing-studie naar het risico op spontane abortus na HPV-vaccinatie

Pallas stelde voor de postmarketing-studie in samenwerking met het betrokken farmaceutische bedrijf een onderzoeksprotocol op. 

lees meer ››

Ontwerp pilot populatiegerichte zorg

Pallas ontwierp in samenwerking met ZorgImpuls en de gezondheidscentra de pilot Populatiegerichte zorg. We werkten een plan van aanpak uit aan de hand van deskresearch.

lees meer ››

Onderzoeksprotocol Levenseindekliniek

Pallas stelde het onderzoeksdesign en een onderzoeksprotocol op dat geschikt was voor het realiseren van financiering en voor een METC-aanvraag.

lees meer ››

Opzet gezondheidsenquête na blootstelling aan schadelijke stoffen

Pallas voerde dit onderzoek naar de gezondheidseffecten van verhoogde uitstoot van ethyleenoxide voor de gemeente Zoetermeer uit. 

lees meer ››

Onderzoeksvoorstel evaluatie Energie in Balans

Pallas werkte een onderzoeksvoorstel uit voor een vervolgpilot om de effectiviteit van het ontwikkelde programma verder te onderzoeken. 

lees meer ››

Opzet evaluatie palliatief team in ziekenhuis

Pallas stelde een onderzoeksprotocol op inclusief een poweranalyse om inzicht te verkrijgen in het huidige palliatieve zorgproces en het proces nadat het team van start was gegaan en de tevredenheid van de patiënten.

lees meer ››

Beoordelen voorstellen ‘Terugdringen dwang en drang in de GGZ’

GGZ Nederland vroeg Pallas in twee jaren de projectvoorstellen voor budgetverhoging dwang- en dranggelden volgens de betreffende NZa-beleidsregel te beoordelen. 

lees meer ››

FNO-voorstellen: beoordeling effect- en procesevaluaties

FNO vroeg Pallas de effect- en procesevaluaties in de in de tweede en derde ronde ingediende voorstellen te beoordelen op kwaliteit en haalbaarheid.

lees meer ››

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven