Valpreventie-interventies voor zelfstandigwonende ouderen
Om na te gaan waarop netwerk GENERO zich binnen het thema Preventie het beste zou kunnen richten, inventariseerde Pallas effectieve preventieve interventies.
Pallas is actief in onderzoek, advisering en beleidsontwikkeling op het brede terrein van volksgezondheid en fysieke, mentale en sociale gezondheid. Alle onderzoekers hebben een achtergrond in de gezondheidswetenschappen, voedingswetenschappen of public health waardoor wij inzetbaar zijn voor al uw vraagstukken op het terrein van (volks)gezondheid en gezondheidszorg.
Onderwerpen waarop Pallas projecten uitvoerde zijn onder andere:
Werkzaamheden op het terrein van gezondheid en ziekte lopen uiteen van systematisch literatuuronderzoek, verkenningsstudies, ontwikkelen van onderzoeksopzet, kwalitatief en kwantitatief onderzoek tot beleidsontwikkeling.
Hieronder vindt u enkele voorbeelden van projecten.
Deel dit artikel
We denken graag met u mee.
Neem contact met ons op over de mogelijkheden via info@p-95.com
Om na te gaan waarop netwerk GENERO zich binnen het thema Preventie het beste zou kunnen richten, inventariseerde Pallas effectieve preventieve interventies.
Om inzicht te krijgen in de immunogeniciteit, veiligheid en (kosten)effectiviteit van jaarlijkse griepvaccinatie bij mensen met deze chronische ziekten, voerde Pallas twee systematische literatuurstudies uit.
Pallas voerde via kwalitatief onderzoek een beknopte evaluatie uit van twee Fitfestivals voor senioren die als pilot zijn gehouden in twee winkelcentra in Rotterdam.
Voor het ontwikkelen van het diagnostisch instrument inventariseerde Pallas via systematisch literatuuronderzoek welke indicatoren gebruikt kunnen worden als maten voor SES en de gezondheidstoestand.
Pallas beschreef de Patient Reported Outcomes en de PROMs die zijn gebruikt in klinische trials of cohorten met astmapatiënten voor het meten van het effect van diverse behandelingen van astma.
Pallas voerde een systematische literatuurreview naar ontwikkelingen die van invloed zullen zijn op het diagnostische instrumentarium voor primaire en secundaire preventie.
Pallas deed voor en in samenwerking met het LUMC kwalitatief onderzoek naar de wensen en behoeften van mensen met een chronische ziekte ter ondersteuning van hun zelfmanagement.
ZorgImpuls voerde in samenwerking met Pallas voor bijna alle Rotterdamse gebieden wijkscans uit die als aangrijpingspunt dienen voor het realiseren van een toekomstbestendige eerstelijnszorg.
Pallas trad op als adviseur voor de projectleider bij het Trimbos Instituut en leverde een inhoudelijke bijdrage bij het opstellen van de wetenschappelijke onderbouwing van de bevindingen en conclusies in de richtlijn.
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer