Paramedische en verpleegkundige zorg

Pallas richt zich voor de paramedische en verpleegkundige zorg onder andere op richtlijnen die de kwaliteit en de organisatie van deze zorg verbeteren. We werkten bijvoorbeeld mee aan richtlijnen voor logopedisten en verpleegkundigen en verzorgenden. Voor het vaststellen van de belangrijkste thema’s in richtlijnen en kwaliteitsstandaarden raadplegen we de diverse beroepsgroepen via vragenlijsten en/of interactieve werkvormen. Daarnaast inventariseren we hiervoor de ervaringskennis van patiënten/cliënten en naasten of bijvoorbeeld ouders van kinderen.

Ook voert Pallas evaluatieonderzoek uit waarbij de verpleegkundige beroepsgroepen betrokken zijn. De ontwikkeling van de vraag naar en het aanbod van paramedische beroepsgroepen (op wijkniveau), zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten, diëtisten en verloskundigen, kunnen we in beeld brengen via bijvoorbeeld wijk- en gemeentescans.

Bekijk onze ervaring met paramedische en verpleegkundige zorg ››

Deel dit artikel

Meer weten over...

Onderzoek of advies?

We denken graag met u mee.

Neem contact met ons op over de mogelijkheden:
010-4474449 of info@pallashrc.com

neem contact op ››

Onze ervaring

V&VN-richtlijn Signaleren van pijn bij mensen met VB

Pallas werkte mee aan de ontwikkeling van de multidisciplinaire richtlijn ‘Signaleren van pijn bij mensen met een verstandelijke beperking’.

lees meer ››

Paramedische zorg in wijken en gemeenten

Pallas bracht in de gemeenten Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Den Haag, Zuidplas en in diverse wijken van Rotterdam de kenmerken en ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, leren en opgroeien, veiligheid en de gezondheid van inwoners in beeld.

lees meer ››

Palliatief team met gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen

Om het palliatieve zorgproces in het Maasstad Ziekenhuis inzichtelijk te maken en de effecten van het consultatief palliatief team op de palliatieve zorg te evalueren, voerde Pallas twee onderzoeken uit.

lees meer ››

Logopedische richtlijn voor Taalontwikkelingsstoornissen (TOS)

Pallas voerde literatuuronderzoek uit voor logopedische richtlijn voor Taalontwikkelingsstoornissen (TOS), in samenwerking met een richtlijn-werkgroep van deskundigen.

lees meer ››

Landelijke multidisciplinaire richtlijn Neusmaagsonde

Voor herziening van één onderdeel van de richtlijn Neusmaagsonde van V&VN voerde Pallas systematisch literatuuronderzoek uit. 

lees meer ››

POH-GGZ in populatiegerichte eerstelijnszorg

In het kader van het programma Samen Werken aan Goede Gezondheid (SWGG) van de gemeente Rotterdam voerde Pallas een pilot Populatiegerichte zorg uit in twee gezondheidscentra, met de inzet van de Praktijkondersteuner Huisartsenzorg Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) als kern van de aanpak.

lees meer ››

Palliatief team met gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen

Om het palliatieve zorgproces in het Maasstad Ziekenhuis inzichtelijk te maken en de effecten van het consultatief palliatief team op de palliatieve zorg te evalueren, voerde Pallas twee onderzoeken uit.

lees meer ››

Knelpuntenanalyse V&VN-kwaliteitsstandaard Continentie

Pallas voerde een knelpuntenanalyse uit onder verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden gecombineerd met een literatuuronderzoek. 

lees meer ››

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven