U kunt Pallas inschakelen voor kwantitatieve analyses van bestaande data en van nieuw verzamelde gegevens. Alle teamleden bij Pallas hebben een achtergrond in epidemiologie, waardoor we ook inhoudelijk en analytisch kunnen meedenken bij het analyseplan. We kunnen alle onderzoeksfasen van een kwantitatief onderzoek uitvoeren, van onderzoeksdesign, het verzamelen en analyseren van gegevens tot en met het beschrijven van de resultaten, of een onderzoekonderdeel zoals data-analyse.
Pallas heeft veel ervaring met het statistisch analyseren van onderzoeksgegevens voor diverse doeleinden, voor de farmaceutische industrie, overheid, ziekenhuizen, universiteiten, onderzoeksinstellingen en internationale organisaties. Voorbeelden zijn het analyseren van gegevens:
- Uit evaluatieonderzoek;
- Uit onderzoek uitgevoerd via (online-)vragenlijsten;
- Voor inzicht in de relatie tussen determinanten en (gezondheids)uitkomsten;
- In grote databases (zoals met gegevens van patiënten in de huisartsenpraktijk, surveillances en zorgdeclaraties).
- Uit systematische literatuurreviews (meta-analyses);
De statistische data-analyses kunnen beschrijvend zijn, maar we voeren onder andere ook poweranalyses, (multivariate) logistische regressies, factoranalyses, variantieanalyses, multilevel-analyses en (gepaarde) t-toetsen uit. We werken ook regelmatig samen met een statisticus.
Voor de rapportage over de analyseresultaten sluit Pallas aan bij de wensen van de opdrachtgever en/of de specifieke eisen van het beoogde publicatiemedium, zoals een farmaceutisch studierapport, peer-reviewed publicatie of Powerpointpresentatie.
Review van databases/registraties
Pallas kan ook nagaan of er bestaande databases/registraties zijn waarmee een onderzoeksvraag kan worden beantwoord. Om inzicht te krijgen in de bruikbaarheid van gegevens uit een database/registratie kan het nodig zijn voorafgaand aan het onderzoek zelf een review van een of meer van deze databases/registraties uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn voor het schrijven van een onderzoekprotocol.
Deel dit artikel