Delphi-onderzoek

Delphi-onderzoek is een kwalitatieve methode om door herhaalde bevraging een volledig beeld te krijgen van de meningen en belangen van alle partijen die bij een probleemstelling betrokken zijn. Vaak wordt consensus over de probleemstelling nagestreefd.

De systematische raadpleging van een zorgvuldig samengesteld panel van deskundigen en ervaringsdeskundigen vindt plaats in een aantal ronden.

  • De eerste ronde bestaat vaak uit een schriftelijke vragenlijst waarin de deskundigen (anoniem) gevraagd wordt naar hun opinie en argumenten. De resultaten uit deze ronde worden geanalyseerd en aan het panel teruggekoppeld.

  • In een volgende ronde kunnen de participanten hun meningen bijstellen aan de hand van de resultaten uit de eerste ronde en eventuele vervolgvragen beantwoorden. In een klassieke Delphi-studie is deze vervolgronde opnieuw schriftelijk, in een gemodificeerde opzet kan deze ook bestaan uit een of meer bijeenkomsten.

De Delphi-methode leidt stapsgewijs tot een volledig beeld van goed onderbouwde meningen over een bepaald onderwerp.

Bekijk onze ervaring met Delphi-onderzoek

Deel dit artikel

Meer weten over...

Onderzoek of advies?

We denken graag met u mee.

Neem contact met ons op over de mogelijkheden:
010-4474449 of info@pallashrc.com

neem contact op ››

Onze ervaring

Delphi-onderzoek naar kostenontwikkeling implantaatgedragen gebitsprothesen

Om inzicht te krijgen in de factoren die de kostenontwikkeling van implantaatgedragen gebitsprothesen beïnvloeden en welke maatregelen ‘gepast gebruik’ van deze zorg bevorderen, voerde Pallas een gemodificeerd Delphi-onderzoek uit.

lees meer ››

Financiering van vruchtbaarheidsbehandelingen: onderzoek onder deskundigen en de bevolking

Het Erasmus MC en de Universiteit van Amsterdam (UvA) onderzochten de ethische overwegingen rond de financiering van vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IVF en ICSI. De universiteiten vroegen Pallas het spectrum van achterliggende argumenten in kaart te brengen onder experts en de Nederlandse bevolking.

lees meer ››

Ontwikkeling guidance over bestrijding latente tuberculose-infecties

Pallas voerde een Delphi-studie uit om richtinggevende conclusies over een programmatische aanpak van de preventie van latente tuberculose-infecties (LTBI) te formuleren op basis van eerder verzameld wetenschappelijke bewijs.

lees meer ››

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven