Uitgelicht: Zorgmijden tijdens de coronacrisis

Het coronavirus en de ziekte COVID-19 heeft het leven van veel Nederlanders ernstig ontwricht.  Eén van de zichtbare gevolgen hiervan was een daling in het zorgverbruik in de maanden van de intelligente lockdown. Verschillende organisaties registreerden een daling van het aantal patiënten bij de huisarts, verminderd aantal verwijzingen naar ziekenhuizen, en een afname van het aantal diagnoses van ernstige aandoeningen zoals kanker.

Zoeken naar mogelijke verklaringen
Een deel van deze afname is mogelijk te verklaren doordat mensen met klachten de huisarts mijden om de zorg niet te belasten of omdat ze bang zijn met het coronavirus besmet te raken. Het is ook mogelijk dat een deel van de klachten in de loop van de tijd verdwenen zijn en een bezoek aan de huisarts tijdens de coronacrisis achteraf niet noodzakelijk bleek.

Representatieve survey
Om meer inzicht te krijgen in het zorggebruik tijdens de coronacrisis en de keuzes die mensen met klachten tijdens de coronacrisis maakten, is Pallas samen met onderzoeksbureau Dynata een onderzoek gestart onder 2000 respondenten. Respondenten worden bevraagd over lichamelijke en mentale klachten, medicatiegebruik en eventuele klachten die zij als ouders bij hun jonge kinderen ervaren. De groep respondenten die meedoet aan het onderzoek is representatief voor Nederland.

Resultaten
Het onderzoek biedt inzicht vanuit het perspectief van patiënten. Bijvoorbeeld, voelen Nederlanders zich erg kwetsbaar en handelen ze naar die ervaren kwetsbaarheid? Welke groepen patiënten zijn tijdens deze crisis geneigd tot zorgmijdend gedrag en waarom? Wordt medicijngebruik beïnvloedt door angst voor een besmetting met het coronavirus? 
De resultaten van dit onderzoek moeten huisartsen en andere zorgprofessionals handvatten bieden om hun patiënten met ernstige klachten te overtuigen om medische hulp in te schakelen en niet weg te blijven van de zorg tijdens de huidige pandemie.

Voorbereiden data-analyse
Momenteel wordt de dataset met 2.075 respondenten klaargemaakt om geanalyseerd te worden. Tijdens dit opschonen worden bijvoorbeeld respondenten met vreemde antwoorden zorgvuldig bekeken (bijv. op alle klachten 'ja' geantwoord). Ook worden vreemde uitschieters (outliers) onderzocht en waar nodig verwijderd. 
Na het opschonen van de data kan er worden begonnen met het schrijven van syntaxen om samengestelde variabelen of antwoordcategoriën te maken. Het voorbereiden van de data-analyse dient zorgvuldig te gebeuren omdat het effect heeft op de resultaten van het onderzoek. Alle beslissingen worden bijgehouden in een document. Dit vergroot de transparantie van het onderzoek. 

De eerste resultaten worden eind mei/begin juni verwacht.

Opdrachtgever:
Eigen initiatief

Deel dit artikel

Meer weten over...

Onderzoek of advies?

We denken graag met u mee.

Neem contact met ons op over de mogelijkheden:
010-4474449 of info@pallashrc.com

neem contact op ››

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven