Risico’s van voedingssupplementen met isoflavonen voor peri- en postmenopauzale vrouwen

EFSA's Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to food (ANS) wilde in 2015 een wetenschappelijke opinie publiceren over de risico’s die verbonden zijn aan het innemen van voedingssupplementen met isoflavonen door peri- en postmenopauzale vrouwen.

Ter ondersteuning van deze risicobeoordeling inventariseerde een consortium van Pallas en Wageningen University and Research centre (WUR) de wetenschappelijke stand van zaken over de eventuele negatieve effecten van deze isoflavonen in voedingssupplementen. We verzamelden hiervoor systematisch de voor de risicobeoordeling relevante gegevens uit wetenschappelijke publicaties en grijze literatuurbronnen en vatten deze samen, inclusief informatie die van belang is voor de beoordeling van de methodologische kwaliteit van de literatuur.

Opdrachtgever:

European Food Safety Authority (EFSA), Parma, Italië

Deel dit artikel

Publicatie:

Tijhuis M, Doets E, Van der Velpen V, Vonk Noordegraaf-Schouten M. Preparatory work to support the risk assessment for peri- and postmenopausal women taking food supplements containing isolated isoflavones. EFSA Supporting Publications 2015:EN-877. Pallas health research and consultancy, Rotterdam / WUR, Wageningen, 2015.

Bekijk deze publicatie ››

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven