Wijk-/gemeentescans voor toekomstbestendige eerstelijnszorg

Pallas bracht in de gemeenten Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Den Haag, Zuidplas en in diverse gebieden van Rotterdam de kenmerken en ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, leren en opgroeien, veiligheid en de gezondheid van inwoners in beeld. Deze gemeente- en wijkscans bieden handvatten voor invulling van beleid rond volksgezondheid en zorg in de gemeente en voor samenwerkingsverbanden in de zorg. 

Naast demografische en sociaaleconomische kenmerken, leefstijl, gezondheid, leefomgeving en veiligheid is huidige en toekomstige zorgbehoefte, zorggebruik en zorgaanbod een belangrijk onderdeel van de scans. Pallas benadert hiervoor organisaties en instanties met relevante gegevens op gemeente- en/of wijkniveau, raadpleegt gegevensbronnen zoals rapportages, registraties, jaarcijfers, beleidsplannen en online-databases, eventueel aangevuld met interviews met medewerkers van betrokken partijen.

In de rapportages berichten we onder andere over de ontwikkeling van het eerstelijnsaanbod en de vraag naar fysiotherapeuten, huisartsen, oefentherapeuten, psychosociale zorg, diëtetiek en verloskundige zorg. 

We analyseren hiervoor de beschikbare informatie en vergelijken deze met regionale en/of landelijke gegevens. De resultaten geven we naar wens weer in rapportage, (Powerpoint)presentatie, factsheet, infographic en/of webtekst.

Gebruikers van de wijk-/gemeentescans zijn onder meer gemeenten/GGD-en, regionale ondersteuningsstructuren eerstelijnszorg, woningbouwcorporaties, zorggroepen, zorgorganisaties en zorgverzekeraars.

Opdrachtgevers:

  • Gemeente Den Haag – Dienst OCW – GGD Den Haag
  • ZorgImpuls

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Groot Handelsgebouw 
Unit E7-169, ingang E, verdieping 7e 
Conradstraat 18 
3013 AP  Rotterdam

Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven