Ontwikkeling indicatoren voor de zorg

Kwalitatief goede zorg is zorg die patiëntgericht, effectief, veilig en op tijd is en toegesneden op de behoeften van de individuele patiënt/cliënt. In het kader van 'Kwaliteit van zorg in de Etalage’ werkten verschillende partijen (beroepsverenigingen, consumenten, kennisinstituten en zorgverzekeraars) samen om de kwaliteit van de gezondheidszorg transparant te maken en daarvoor in iedere sector een breed gedragen set indicatoren vast te stellen. 

Indicatoren maken het mogelijk om zorgorganisaties zoals ziekenhuizen onderling op zorgproducten te vergelijken. Het gaat om meetbare elementen van de zorgverlening die een aanwijzing geven over de mate van kwaliteit. Professionals, patiënten en zorgverzekeraars kunnen gebruikmaken van de informatie die indicatoren leveren.

Pallas werkte mee aan de update van aandoeningspecifieke indicatorensets voor blaascarcinoom, cataract (staaroperaties), diabetes, heup- en knievervanging, incontinentie bij vrouwen, liesbreukoperaties, lumbosacraal radiculair syndroom, mammacarcinoom, varices en ziekten van adenoïd en tonsillen. Dit betrof de ontwikkeling van externe en interne indicatoren, ontwikkeling van de bijbehorende registratiegidsen voor zorgaanbieders en werkzaamheden voor het testen van de indicatoren in de praktijk.

Opdrachtgever:

CBO – Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven