Toekomstontwikkelingen screening

Voor een Volksgezondheid Toekomst Verkenning voerde Pallas een systematische literatuurreview naar medisch-technologische ontwikkelingen die van invloed zullen zijn op het diagnostische instrumentarium voor primaire en secundaire preventie.

We beschreven de invloed die toepassing van nieuwe genomics-, proteomics- en metabolomics-technologieën en nieuwe optische en beeldvormende technieken mogelijk in de toekomst op screening kan hebben voor een aantal ziektebeelden, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en verschillende vormen van kanker.

Ook stelden we een casestudie op over vroegtijdige opsporing van coronaire hartziekten via genetische risicoprofilering. In deze casestudie is de toekomst van genetische screening beschreven voor twee toekomstscenario’s: een ‘Competitieve wereld’ met nadruk op markt en globalisering en een ‘Zorgzame regio’ met een belangrijke rol van de overheid en een meer naar binnen gekeerde blik.

De Volksgezondheid Toekomst Verkenning van het RIVM heeft als doel kennis en gegevens bijeen te brengen die van belang zijn voor beleidsvorming op het gebied van volksgezondheid en zorg.

Opdrachtgever:

RIVM

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven