Adviseur bij ontwikkeling richtlijn ‘ADHD in de jeugdgezondheidszorg’

Het Trimbos Instituut ontwikkelde een multidisciplinaire richtlijn voor kinderen en jeugdigen met ADHD, bestemd voor de Jeugdgezondheidszorg en huisartsenzorg. Dit gebeurde in opdracht van ZonMw en in samenwerking met het Nederlands Huisartsen genootschap (NHG).

De JGZ-richtlijn ADHD is gericht op signalering, screening en diagnostiek. Tijdig signaleren en screenen van aanwijzingen op ADHD geeft professionals handvatten om kinderen tijdig en gericht door te verwijzen naar verdere diagnostiek en ondersteuning. Belangrijk hierbij is voorlichting en ondersteuning aan ouders. In de te ontwikkelen richtlijn is dan ook aandacht besteed aan doorverwijzing en de kwaliteit en bruikbaarheid van diagnostische- en screeningsinstrumenten.

Pallas trad op als adviseur voor de projectleider bij het Trimbos Instituut, begeleidde de junior epidemiologen van het Trimbos Instituut, evenals de medewerker van het NHG en leverde een inhoudelijke bijdrage bij het opstellen van de wetenschappelijke onderbouwing van de bevindingen en conclusies in de richtlijn.

Opdrachtgever

Trimbos Instituut, JGZ-richtlijn ADHD Signalering, begeleiding en toeleiding naar diagnostiek  

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven