Nieuws

« Terug

Nieuwe publicatie: De epidemiologie van Monkeypox sinds het ontstaan wereldwijd in kaart gebracht

Monkeypox.PNG03 mrt

Uit een literatuurstudie uitgevoerd door Pallas blijkt dat het aantal patiënten met Monkeypox meer dan vertienvoudigd is sinds de ziekte in 1970 voor het eerst in mensen is geïdentificeerd: van 48 patiënten in de jaren 70 naar 520 patiënten in de jaren 90. In sommige landen zijn er na 30 tot 40 jaar afwezigheid van de ziekte weer uitbraken gemeld. Steeds vaker worden er patiënten met Monkeypox geïdentificeerd buiten Afrika. 
Naast een zoektocht voor relevante artikelen in twee standaard literatuurdatabases, is er ook gezocht in twee Afrikaans georiënteerde databases. In het nieuw gepubliceerde artikel zijn de gegevens samengevat uit 48 peer-reviewed artikelen en 18 grijze literatuurrapporten.

Lees voor een volledige beschrijving van de methoden en de resultaten de publicatie: https://journals.plos.org/plosntds/article?id=10.1371/journal.pntd.0010141#sec002

Vanuit Pallas hebben de volgende mensen aan dit artikel gewerkt: Eveline Bunge (oud-collega, betrokken bij gehele literatuurstudie en auteur), Babette van Deursen (oud-collega, uitvoeren literatuuronderzoek), Rosa van Hoorn (oud-collega, kwaliteit controle van de resultaten), Lauren Mason (uitvoeren literatuuronderzoek), en Femke van Kessel (maken van de figuren en kaarten).

« Terug

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven