Nieuws

« Terug

Nieuwe publicatie: Wereldwijde ziektelast van kinkhoest en de effectiviteit van maternale vaccinatie

moeder met baby.jpg11 sep

Vergeleken met andere leeftijdsgroepen lopen jonge baby’s het meeste risico om ernstig ziek te worden door kinkhoest. Wereldwijd valt het grootste deel van de doden als gevolg van kinkhoest in de leeftijdsgroep baby’s jonger dan 2-3 maanden oud. Dat blijkt uit een systematische literatuurreview van internationale literatuur uitgevoerd door Pallas naar de ziektelast van kinkhoest en de effectiviteit van maternale vaccinatie.

Kinkhoest (pertussis) is een erg besmettelijke ziekte. Bij jonge baby’s kan de ziekte ernstige gevolgen hebben, daarom worden in meer dan 40 landen zwangere vrouwen ingeënt met het Tdap vaccin. Dit vaccin moet de pasgeborene beschermen tijdens de eerste levensmaanden. In Nederland krijgen vrouwen vanaf december 2019 de kinkhoestvaccinatie aangeboden.

Meer weten over de resultaten in deze peer-reviewed publicatie? De publicatie (Kandeil et al., 2020) is openbaar toegankelijk. De publicatie is te vinden via ons overzicht met publicaties.

« Terug

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven