Nieuws

« Terug

Pallas start onderzoek naar zorgmijden tijdens de coronacrisis

corona virus  blauw.jpg19 mei

Het coronavirus en de ziekte COVID-19 heeft het leven van veel Nederlanders ernstig ontwricht.  Eén van de zichtbare gevolgen hiervan was een daling in het zorgverbruik in de maanden van de intelligente lockdown. Verschillende organisaties registreerden een daling van het aantal patiënten bij de huisarts, verminderd aantal verwijzingen naar ziekenhuizen, en een afname van het aantal diagnoses van ernstige aandoeningen zoals kanker.

Welke groepen patiënten zijn tijdens deze coronacrisis geneigd tot zorgmijdend gedrag en waarom? Passen patiënten zelf hun medicatie aan zonder overleg met een arts, uit angst voor een ernstig ziektebeloop bij besmetting met het coronavirus? Om meer inzicht te krijgen in het zorggebruik tijdens de coronacrisis en de keuzes die mensen met klachten tijdens de coronacrisis maakten, is Pallas samen met onderzoeksbureau Dynata een onderzoek gestart onder een grote groep Nederlanders.

Eind mei worden de eerste resultaten van het vragenlijstonderzoek verwacht. 

« Terug

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven