Nieuws

« Terug

Samen thuiswerken - hoe werkt dat bij Pallas?

beeldbellen samen thuiswerken Pallas.jpg20 apr

We gaan alweer de zesde week in van de intelligente lockdown. Hoewel we bij Pallas regelmatig thuiswerken, is het toch wennen om nu met het hele team volledig thuis aan het werk te zijn. Hoe zorgen we dat we in deze coronacrisis toch ons werk optimaal kunnen blijven doen? Drie Pallas-collega’s vertellen hoe zij het thuiswerken ervaren en volhouden.

Even wennen

Direct na de persconferentie van premier Mark Rutte op 12 maart is besloten het kantoor in Rotterdam te sluiten. Sindsdien werken alle onderzoekers en de office manager thuis. Office manager Marleen heeft op kantoor een vaste werkplek in een klein rustig kantoortje, terwijl de andere collega’s flexplekken delen. Het is voor haar wennen om thuis te werken. “Gelukkig ondervind ik weinig hinder van de situatie. Ik werk zoveel mogelijk mijn lijstje met vaste terugkerende werkzaamheden af. Ik mis de interactie met collega’s en op kantoor heb ik minder afleiding dan thuis met twee kleuters. Het is dus even wennen.” Niet iedereen bij Pallas werkt normaalgesproken op kantoor. Projectleider Anouk werkt al bijna 14 jaar vanuit huis. Zij werkte al bij Pallas voordat er een fysiek kantoor was en is dat blijven doen toen er een kantoor kwam. Hoewel ze thuiswerken gewend is, is ook deze situatie nieuw voor haar. “Het is in huis drukker dan normaal, omdat iedereen van ons gezin thuis is. Dit houdt het thuis begeleiden van twee middelbare scholieren in. Daarnaast geeft de hele situatie extra zorgen voor en om de gezondheid van naasten en dat kost energie en concentratie. Ook ik moet wennen aan deze situatie.”

Contact houden met het team

Om met het hele team in contact te blijven is er elke week een videoconferentie gepland. Een wekelijks werkoverleg is fijn om elkaar bij te praten over lopende projecten en nieuwe offertes. Maar ook om te horen hoe iedereen het volhoudt. Marleen is blij met een collega die in de buurt woont: “We wonen vlakbij elkaar, en voor zover dat kan met de maatregelen, zoeken we ook wel persoonlijk contact. We wisselen post uit en hebben een werkoverleg met 1,5 meter afstand.” Junior onderzoeker Babette werkt sinds oktober bij Pallas. In de korte tijd dat Babette bij Pallas werkt is ze verhuisd van het oude kantoor naar het nieuwe kantoor en nu naar een thuiswerkplek. Babette mist vooral de sfeer op kantoor, samen lunchen en gezellig kletsen. “Het is gek om alles nu telefonisch of via skype te bespreken. Ik vind het leuk dat je ondanks alle maatregelen en omstandigheden elkaar alsnog spreekt, ook over andere zaken dan werk. Het wekelijkse teamoverleg via Webex helpt daarbij enorm, dat houdt toch wel het team in contact en in verband. We zoeken elkaar ook wat meer op online of in het echt. Ik probeer wekelijks een lunchwandeling te maken met collega Caroline. Netjes op 1,5 meter afstand uiteraard.” Hoewel Anouk altijd thuiswerkt merkt ze toch ook verschil: “Ik merk ook dat ik meer contact heb met collega’s. Het contact is intensiever geworden. Zelfs met klanten is het contact veranderd. Iedereen is meer geïnteresseerd in elkaar en maakt zich oprecht zorgen om elkaar. Internationale klanten willen graag weten hoe de maatregelen in ons land zijn en of het vol te houden is. Epidemiologen willen toch alles weten over deze vreemde situatie. Dat persoonlijke contact vind ik erg leuk en mag ook na corona blijven.”

Nieuw werkritme en goed communiceren

Het is voor alle collega’s zoeken naar een nieuw werkritme. Ook Babette heeft een nieuw ritme gevonden en een goede werkplek voor zichzelf gecreëerd. “Tijdens een pauze even buiten zitten en genieten van het zonnetje gaat makkelijker nu ik niet op de 26ste verdieping van een kantoorgebouw zit.” Marleen heeft een apart kamertje in huis omgebouwd tot thuiskantoor: “Mijn man en ik hebben een apart kamertje in huis ingericht waar we goed afgezonderd kunnen werken. We werken om de beurt en passen op de kinderen, die nu thuisonderwijs krijgen. In het begin was dit echt wennen, je hoort de kinderen toch altijd wel op de achtergrond. Nu zijn we daar wat meer aan gewend en kan ik mezelf ook wat makkelijker afsluiten voor die geluiden.” Anouk is gewend om thuis te werken en heeft een fijne werkplek. Ze heeft een paar tips voor mensen voor wie thuiswerken nieuw is: “zorg voor een vaste werkplek, maar ook voor vaste werktijden. Het kost heel veel energie om telkens uurtjes te sprokkelen. Daarnaast is heldere communicatie heel belangrijk. Veel mensen werken nu buiten kantoortijden. Wij werken veel met Skype. Ben je aan het werk dan ben je online. Mijn ervaring is dat als je duidelijk communiceert over wanneer je werkt en waaraan je werkt, dat een project prima en efficiënt kan doorlopen. Houd de lijntjes in je team kort en houd elkaar continu op de hoogte.”

Voorlopig lijkt het erop dat de situatie rondom corona hetzelfde blijft en we nog niet naar kantoor kunnen. Gelukkig kunnen veel projecten zonder problemen doorlopen. Literatuurreviews en projecten op basis van desk research lopen weinig tot geen vertraging op. Er wordt gezocht naar oplossingen om projecten met input van zorgprofessionals te laten doorlopen, als dat niet lukt worden projecten uitgesteld of de looptijd verlengd. Interviews vinden bijvoorbeeld niet meer face-to-face plaats, maar via de telefoon of met behulp van beeldbellen. We proberen er samen het beste van te maken en kijken uit naar de tijd dat we weer samen op kantoor kunnen werken en weer aan de slag kunnen met het organiseren van bijeenkomsten en focusgroepen.

« Terug

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven