Nieuws

« Terug

Vierde publicatie meerjarig internationaal project in een bijzonder setting: infectieziekten in gevangenissen

Gevangenis_klein.jpg13 aug

Pallas ontwikkelde een internationale guidance voor de preventie van infectieziekten in Europese gevangenissen, in opdracht van ECDC en de EMCDDA. Vaccinatie ter voorkoming van infectieziekten was één van de hoofdonderwerpen. Hierover is recent een publicatie verschenen in Vaccine.

Gevangenen hebben een verhoogd risico op infectieziekten die door vaccinatie kunnen worden voorkomen. Hoewel aanbevelingen voor vaccinatie in gevangenissen bestaan, is er weinig kennis over de vaccinatiegraad en implementatiemogelijkheden.

Een systematisch literatuuronderzoek werd uitgevoerd naar peer-reviewed studies, gepubliceerd tussen 1980 en 2016, over de vaccinatiegraad, de kosteneffectiviteit en implementatiebarrières van vaccinatie in gevangenissen alsmede de visie van gevangenen op vaccinatie. In totaal werden 7041 titels gescreend op relevantie, waarvan uiteindelijk 19 werden meegenomen. Daarnaast werden 2 relevante onderzoeksrapporten gevonden. Verreweg het grootste deel van de publicaties ging over het hepatitis A en/of B vaccin, terwijl over andere vaccins niets tot nauwelijks iets gevonden werd. De resultaten wat betreft acceptatie en vaccinatiegraad varieerden sterk. De meest genoemde redenen om niet gevaccineerd te worden, waren vrijlating/overplaatsing en weigering.

Dit literatuuronderzoek benadrukt belangrijke kennishiaten en operationele uitdagingen bij de implementatie van vaccinatieprogramma's in gevangenissen.

Klik hier voor de link naar het abstract.

« Terug

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven