Nieuws

« Terug

Derde publicatie meerjarig internationaal project in een bijzondere setting: infectieziekten in gevangenissen.

Gevangenis_klein.jpg23 apr

Pallas ontwikkelde een internationale guidance voor de preventie van infectieziekten in Europese gevangenissen, in opdracht van ECDC en de EMCDDA.

Een overzichtsartikel waarin deze guidance wordt samengevat is vanaf nu online beschikbaar in de Lancet Infectious Diseases. 

Gevangenen hebben veelal verscheidene gezondheidsproblemen, waarschijnlijk het resultaat van overlappende en samenhangende risicofactoren voor infectie, slechte gezondheid en gevangenschap. Gevangenschap kan een unieke mogelijkheid zijn om gezondheidszorg beschikbaar te stellen aan personen die vaak moeilijk te bereiken zijn in de samenleving. De laatste jaren hebben internationale instanties steeds vaker het belang van gezondheidszorg in gevangenissen benadrukt als onderdeel van public health. Echter zijn er verschillende factoren die een succesvolle implementatie belemmeren, zoals het ontbreken van “evidence-based” aanbevelingen, intersectorale samenwerking en toezichthoudende systemen. ECDC en EMCDDA hopen met deze guidance bij te dragen aan positieve veranderingen binnen de gezondheidszorg in gevangenissen.

Klik hier voor de link naar het abstract.

« Terug

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven