Werkzaamheid van het rabiës-vaccin

Hondsdolheid (rabiës) is een ziekte waarvoor niet veel aandacht is, ondanks dat de sterfte zeer hoog (99%) is als iemand de ziekte oploopt. Hondsdolheid wordt meestal veroorzaakt doordat geïnfecteerde honden iemand bijten, likken of krabben. Behandeling van hondsdolheid bestaat uit het na blootstelling toedienen van een vaccin, post-exposure prophylaxis (PEP) genoemd.

Pallas voerde een systematische literatuurreview uit naar de werkzaamheid, immunogeniciteit, effectiviteit en het veiligheidsprofiel van een rabiës-vaccin dat op de markt is. We zochten hiervoor naar relevante literatuur in de literatuurdatabases Pubmed en Embase. Voor de kritische beoordeling van de literatuur hanteerden we de Scottish Intercollegiate Guidelines Network (SIGN)-checklists. De resultaten van de review vatten we samen in tabellen of een kwalitatieve beschrijving. Voor het analyseren van de werkzaamheid van het vaccin na 7, 14 en 90 dagen voerde Pallas random effects-meta-analyses uit.

Opdrachtgever:

Farmaceutische industrie, Europa

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven