Meta-analyses voor GRADE-reviews LTBI

Voor de WHO en het ECDC evalueerde Pallas via een systematische review van de wetenschappelijke literatuur de effectiviteit van interventies die het starten met (‘initiation’), het volhouden (‘adherence’) en voltooien (‘completion’) van behandelingen van latent TB-geïnfecteerde personen verhogen.

Voor deze reviewvraag hebben we uit prospectieve studies voor elke uitkomstmaat (initiation, adherence, and completion rates) uit relevante prospectieve studies de mate van bewijs kritisch beoordeeld met de GRADE-methodiek (Grading of Recommendations Assessment, Development and Evaluation). Vervolgens stelden we GRADE-tabellen op volgens de standaard GRADE-ontwerpen en -procedures. Pallas voerde in overeenstemming met de GRADE methodologie, meta-analyses uit om summary odds ratios (sORs) en 95%-betrouwbaarheidsintervallen te berekenen voor uitkomstmaten uit studies die homogeen waren wat betreft de interventie en de populatie.

Opdrachtgever:

ECDC – European Centre for Disease Prevention and Control, Stockholm, Zweden

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven