Epidemiologie van cholera

Cholera is een infectieziekte veroorzaakt door de bacterie Vibrio cholerae. Het belangrijkste kenmerk van de ziekte is ernstige en waterige diarree en uitdroging. Cholera komt met name voor in gebieden in Afrika en Azië waar de ziekte nog steeds veel sterfgevallen veroorzaakt. In de meeste landen geldt voor cholera een meldingsplicht, maar onderrapportage komt toch veel voor. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent dat slechts 1% van alle choleragevallen daadwerkelijk wordt gerapporteerd.

Pallas voerde een uitgebreide systematische literatuurreview uit naar bestaande epidemiologische en surveillancegegevens over choleragevallen in een selectie van Afrikaanse en Aziatische landen. We verzamelden informatie uit peer-reviewed artikelen. Daarnaast was het voor deze review essentieel ook andere, grijze databronnen te raadplegen. De bevindingen uit alle bronnen vatten we samen in een rapportage.

Opdrachtgever:

Farmaceutische industrie, Europa

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven