Training Evidence-based Medicine

Voor het Trimbos Instituut verzorgde Pallas ‘on the job’-begeleiding voor hun richtlijnontwikkelaars. Een senior onderzoeker van Pallas met ruime ervaring op het gebied van Evidence-Based Medicine (EBM) ontwikkelde hiervoor ook een training over EBM, gericht op richtlijnontwikkeling. 

De training bevat onder meer de aanpak van systematisch literatuuronderzoek waaronder literatuurselectie, het maken van evidencetabellen, kwaliteitsbeoordeling van literatuur en verslaglegging. De trainingsbijeenkomst omvatte een theoretische inleiding, praktische oefeningen met het maken van evidencetabellen en kwaliteitsbeoordeling van literatuur en een plenaire bespreking van aandachtspunten.

De training is gegeven aan de medewerkers van het Trimbos Instituut die waren betrokken bij twee multidisciplinaire richtlijnen (Schizofrenie en Suïcide), bij de start van hun werkzaamheden. Vervolgens begeleidde Pallas het richtlijntraject ook als adviseur.

De training is breed inzetbaar en kunnen we ook voor u op maat maken.
Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Opdrachtgever:

CBO – Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg, namens Trimbos Instituut

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven