Verbetering patiëntenlogistiek tussen ziekenhuis en zorghotel: projectvoorstel

De patiëntenlogistiek tussen ziekenhuis en verpleeghuis is niet altijd optimaal. Het komt voor dat patiënten moeten wachten op plek in een verpleeghuis en langer dan nodig het ziekenhuis verblijven. Een ziekenhuis en zorgorganisatie wilden via een (pilot)project aantonen dat (potentiële) maatschappelijke winst te behalen is door toepassing van Theory of Constraints voor de verbetering van patiëntenlogistiek tussen ziekenhuis en zorghotel.

De Theory of Constraints (TOC), ontwikkeld door dr. Eli Goldratt, legt de nadruk op het bereiken van doorbraken in grote complexe organisaties die een hoge mate van onzekerheid kennen. In een ander Nederlands ziekenhuis had deze methode al geleid tot het succesvol verkorten van de opnameduur.

Pallas stelde voor de opdrachtgever een projectvoorstel op voor het realiseren van financiering voor het (pilot)project. We raadpleegden hiervoor schriftelijke bronnen en hielden interviews met sleutelfiguren.

Opdrachtgever:

Zorgorganisatie

Aanvraag bij:

Diverse potentiele financiers

Onderwerp:

Zorgketen, Patiëntenlogistiek

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Groot Handelsgebouw 
Unit E7-169, ingang E, verdieping 7e 
Conradstraat 18 
3013 AP  Rotterdam

Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven