FNO-voorstellen: beoordeling effect- en procesevaluaties

Fonds NutsOhra (FNO) heeft met het programma ‘Gezonde Toekomst Dichterbij’ de ambitie om gezondheidsachterstanden van mensen met een lage sociaaleconomische status en met name ‘kansarme gezinnen’ terug te dringen. Dit doet het fonds door projecten die zich hierop richten financieel te ondersteunen. 

In de tweede en derde subsidieronde van het programma stond een integrale gezondheidsaanpak centraal waarbij een combinatie van bijvoorbeeld scholing, arbeid, zorg, omgeving (fysiek en/of sociaal) en de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden tot structurele gezondheidsverbetering bij de doelgroep kan leiden. Specifiek moesten voorstellen zich richten op het terugdringen van roken, overmatig alcoholgebruik en/of overgewicht in combinatie met het verbeteren van de ervaren gezondheid.

FNO vroeg Pallas de effect- en procesevaluaties in de in de tweede en derde ronde ingediende voorstellen te beoordelen op kwaliteit en haalbaarheid. We toetsten dit in de ongeveer 80 ingediende projectvoorstellen aan de hand van een beoordelingsformulier dat we in samenwerking met FNO opstelden. 

Opdrachtgever:

FNO - Fonds Nuts Ohra

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven