Databronnen voor gezondheidseconomische parameters

Pallas voerde een haalbaarheidsonderzoek uit om te achterhalen welke ‘real world’-databronnen bruikbaar zijn voor een studie naar gezondheidseconomische parameters als zorg- en medicatiegebruik, kwaliteit van leven en indirecte kosten, onder patiënten met atriumfibrilleren of diepe veneuze trombose. We onderzochten in hoeverre deze gegevens beschikbaar zijn voor een aantal landen in de Europese Unie.

Hiervoor raadpleegden we de wetenschappelijke literatuur, wonnen we informatie in bij bestaande cohorten, zorgregistraties en databases met patiëntgegevens en onderzochten we de toepasbaarheid van een survey onder (online-)panels.

Het haalbaarheidsonderzoek resulteerde in een concept-projectplan waarin we voor de verschillende onderzoeksdoelstellingen de mogelijkheden van de diverse databronnen beschreven en de opzet van het onderzoek, het analyseplan en de financiële middelen die voor het gebruik van de databronnen nodig zouden zijn.

Opdrachtgever:

Farmaceutische industrie, Europa

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven