Internationale expertmeetings voor ECDC

Pallas organiseerde voor ECDC diverse expertmeetings. Deze gingen o.a. over vaccinatie tegen seizoensgriep, vaccinatie tegen varicella (waterpokken), de programmatische aanpak van de bestrijding van latente tuberculose-infecties, infectieziektebestrijding in gevangenissen en het risico en de preventie van transmissie van infectieziekten via bloed(componenten), cellen, weefsel en organen.

Seizoensgriep

Alle Europese landen raden ouderen aan zich te laten vaccineren tegen seizoensgriep. De meeste landen raden ook kinderen en volwassenen met chronische ziekten aan zich te laten vaccineren. Ook andere groepen zouden mogelijk gevaccineerd kunnen worden, zoals zwangere vrouwen, gezonde kinderen jonger dan 2 of 5 jaar en huisgenoten of andere contacten van jonge kinderen.

Pallas organiseerde een expertmeeting in Stockholm met ECDC en een aantal onafhankelijke influenza-experts uit Europa, de Verenigde Staten en van de WHO. Het doel van de bijeenkomst was dat ECDC een wetenschappelijk advies kon formuleren over vaccinatie tegen seizoensgriep in de genoemde groepen. Als input voor de expertmeeting en het advies van ECDC voerde Pallas systematische literatuuronderzoek uit voor een overzicht van de ziektelast van influenza bij zwangere vrouwen, jonge kinderen en contacten van jonge kinderen.

Op basis van de uitkomsten van de expertpanel-meeting stelde ECDC het advies op, waarmee EU/EEA-lidstaten en EU-instanties een onderbouwd besluit kunnen nemen over het routinematig vaccineren van gezonde kinderen en zwangere vrouwen met het seizoensgriepvaccin.

Opdrachtgever:

ECDC – European Centre for Disease Prevention and Control, Stockholm, Zweden

Deel dit artikel

Publicatie:

Het rapport is te downloaden op de website van ECDC: ECDC scientific advice on seasonal influenza vaccination of children and pregnant women. Technical report.

Bekijk deze publicatie

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven