Analyse Gezondheidsenquête GGD West-Brabant

GGD West-Brabant voerde samen met de andere GGD’en in Brabant en Zeeland de Gezondheidsenquête volwassenen (19-64 jaar) en ouderen (65+) uit. Deze Gezondheidsenquête was een uitgebreide vragenlijst met vragen over onder andere lichamelijke en psychische gezondheid, woon- en leefomgeving en zorggebruik. In West-Brabant was de vragenlijst afgenomen in achttien gemeenten.

Een teamlid van Pallas is toegevoegd aan het team van epidemiologen van de GGD voor de analyse van de gegevens uit de vragenlijsten en het rapporteren hierover. We schreven syntaxen voor SPSS en per gemeente maakten we tabellenboeken met de resultaten. Daarnaast zijn uit de vragen gezondheidsindicatoren vastgesteld, de vraag naar het gewicht is bijvoorbeeld omgezet in de indicator ‘Onder- en overgewicht’. Voor de indicatoren zijn inhoudelijke omschrijvingen gemaakt. Deze informatie diende als achtergrondinformatie voor toekomstige rapportages of infokaarten van de GGD.  

Opdrachtgever:

GGD West-Brabant

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Groot Handelsgebouw 
Unit E7-169, ingang E, verdieping 7e 
Conradstraat 18 
3013 AP  Rotterdam

Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven