Analyse Gezondheidsenquête GGD West-Brabant

GGD West-Brabant voerde samen met de andere GGD-en in Brabant en Zeeland de Gezondheidsenquête volwassenen (19-64 jaar) en ouderen (65+) uit. De Gezondheidsenquête is een uitgebreide vragenlijst met vragen over onder andere lichamelijke en psychische gezondheid, woon- en leefomgeving en zorggebruik. In West-Brabant werd de vragenlijst afgenomen in achttien gemeenten.

Een Pallas-medewerker is toegevoegd aan het team van epidemiologen bij de GGD West-Brabant voor de analyse van de gegevens uit de vragenlijsten en het rapporteren hierover. We schreven syntaxen voor SPSS en per gemeente maakten we tabellenboeken met de resultaten. Daarnaast zijn uit de vragen gezondheidsindicatoren vastgesteld, de vraag naar het gewicht is bijvoorbeeld omgezet in de indicator ‘Onder- en overgewicht’. Voor de indicatoren zijn inhoudelijke omschrijvingen gemaakt. Deze informatie diende als achtergrondinformatie voor toekomstige rapportages of infokaarten van de GGD.  

Opdrachtgever:

GGD West-Brabant

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven