Het Erasmus MC en GGD Rotterdam-Rijnmond gaven opdracht tot een verkenning naar de lopende programma's en projecten ter verbetering van de volksgezondheid in Rotterdam. Pallas inventariseerde initiatieven gericht op de volksgezondheid in Rotterdam en van buitenlandse ‘Urban Health Initiatives’.
Het eindproduct was een brochure met daarin de belangrijkste conclusies van de uitgebreide analyse van de initiatieven op het gebied van gezondheid in Rotterdam. Er zijn veel initiatieven in Rotterdam om de gezondheid van de bevolking te verbeteren. Een grote diversiteit in gezondheidsrisico’s wordt daarmee aangepakt, variërend van het terugdringen van overgewicht, ongezonde voeding en luchtverontreiniging tot het verbeteren van sociale cohesie en arbeidsparticipatie. In deze initiatieven werken hulpverleners, beleidsmakers en onderzoekers vaak samen om te ontdekken hoe de gezondheid van de Rotterdammer te verbeteren is.
Op basis van de analyse zijn drie speerpunten geïdentificeerd waarmee oorzaken van gezondheidsachterstanden in Rotterdam verder kunnen worden aangepakt:
Voor de opdrachtgevers vormde deze publicatie de basis om na te gaan hoe ze met partners in Rotterdam kunnen samenwerken aan langer en gezonder leven in deze grote stad.
Erasmus MC
Deel dit artikel
Lex Burdorf, Johan Mackenbach (Erasmus MC - MGZ), Wilma Klaus-Meijs, Annet van der Veen (GGD Rotterdam-Rijnmond), Judith Wolleswinkel, Eveline Bunge (Pallas). Gezonder Rotterdam. Wat kunnen Erasmus MC en gemeente samen doen om Rotterdammers gezond te houden? Rotterdam: Erasmus MC/Gemeente Rotterdam, 2009.
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer