Scenariostudie voor voortzetting Academische Werkplaats CEPHIR

CEPHIR (Centre for Effective Public Health in the larger Rotterdam area) is de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid in de Rotterdamse regio. Pallas onderzocht in samenwerking met de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg (MGZ) van het Erasmus MC hoe CEPHIR het beste voortgezet kon worden na afloop van financiering uit het ZonMw-subsidieprogramma voor academische werkplaatsen.

Dit deden we via een scenario-onderzoek, een methode om mogelijke scenario’s samen met betrokken partijen te verkennen. We hielden 15 interviews, met in totaal 22 vertegenwoordigers van huidige en mogelijk nieuwe partnerorganisaties van CEPHIR. Daarnaast is een overzicht samengesteld van projecten en activiteiten die binnen CEPHIR hadden plaatsgevonden: ruim 30 promotietrajecten, verscheidene onderzoeksprojecten, Klein maar fijn-projecten (kortlopende onderzoeken naar beleids- en praktijkvragen), community-projecten, onderwijsactiviteiten en diverse seminars. CEPHIR hield ook een bijeenkomst met alle samenwerkingspartners voor een reflectie op de toekomst van de samenwerking tussen onderzoek, beleid en praktijk in de publieke gezondheid.

Op basis van deze stappen schreef Pallas samen met MGZ de notitie ‘Cephir 3.0. Terugblik en toekomstvisie’. Daarin staan de ontwikkelingen op het gebied van de publieke gezondheid in Rotterdam en omgeving, welke consequenties die hebben voor de samenwerking tussen beleid, onderzoek en praktijk in de publieke gezondheid en welke organisaties eventueel aanvullend bij de werkplaats betrokken kunnen worden. Ook gaven we de voorwaarden voor de bestendiging van CEPHIR aan. Op basis van de notitie stelden we een besluitvormingsdocument op voor de opdrachtgever.

Opdrachtgevers:

Gemeente Rotterdam en Erasmus MC – afdeling MGZ

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven