Ontwikkeling Joint Master en Joint Doctorate

Voor het Netherlands Institute of Health Sciences (NIHES) en het Erasmus MC werkte Pallas onder andere mee aan de ontwikkeling van een ‘Joint Master’ en ‘Joint Doctorate’ in Advanced Epidemiology (MADE).

Joint Master

De MADE-Joint Master (JM) is een eenjarige, geaccrediteerde post-initiële opleiding voor studenten met een Master in geneeskunde, biologie, farmacie, gezondheidswetenschappen of vergelijkbare studie. MADE-JM 

wordt aangeboden door vier universiteiten: Erasmus MC (Rotterdam), Ludwig-Maximillians-Universität München (Duitsland), Università Cattolica del Sacro Cuore (Italië) en Universität Bern (Zwitserland). Het programma is geaccrediteerd en mag een gezamenlijk diploma aanbieden. Studenten die MADE-JM succesvol afronden krijgen één diploma dat ondertekend wordt door alle universiteiten waar zij hebben gestudeerd. 

Joint Doctorate 

De MADE-Joint Doctorate (JD) is een gezamenlijk PhD-programma van dezelfde partners als MADE-JM, aangevuld met Karolinska Institutet in Zweden. Iedere promovendus kiest twee specialisaties binnen de epidemiologie, bijvoorbeeld uit genetische, cardiovasculaire, pediatrische en/of statistische epidemiologie. PhD-studenten kiezen voor een ‘thuisuniversiteit’ waar ze onderzoek doen binnen hun eerste specialisatie en een ‘gastuniversiteit’ voor het onderzoek binnen hun tweede specialisatie.

Pallas was vanaf het begin betrokken bij de opzet en organisatie van de Joint Master en het Joint Doctorate. We ondersteunden de samenstelling van het consortium, werkten het curriculum uit en verenigden regels en voorkeuren van de partneruniversiteiten. Ontwikkeling van gezamenlijke programma’s vergt veel overleg, flexibiliteit en innovatieve benaderingen. Door vanaf een vroeg stadium alle betrokkenen, zoals juristen, kwaliteitszorgmedewerkers en onderzoeksscholen bij het proces te betrekken, kan tot goede afstemming gekomen worden tussen lokale regelgeving en innovatieve elementen van een gezamenlijk programma.

Pallas verzorgde voor MADE-JM ook de accreditatieaanvraag bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

Opdrachtgever:

Erasmus MC

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden u een aantal maal per jaar op de hoogte van recente projecten en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief ››

Social Media

Blijf op de hoogte door ons te volgen!

Contact

Millennium Tower
Unit 26.18 of 26.17
Weena 690
3012 CN Rotterdam


Door de huidige situatie met het coronavirus zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Neem contact op per e-mail.
Telefoon +31 (0)10 447 44 49
E-mail info@pallashrc.com

Scroll naar boven